Kombi Bakımı ve Önemi, Ne Zaman Kombi Bakımı Yapılmalıdır?

Değerli okurlarımız ; Kombi Bakımı ve önemi konusunda sizleri bilgilendirmek ve konuya göstereceğiniz hassasiyetin önemini belirtmek için hazırladığım makalemi okumaktasınız. Bu makale sonunda neden kombi bakımı yapılmalı? Kombi Bakımı Ne zaman yapılmalı? Kombi Bakımı Önemlimi? gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

Kombinin Bakımı ve Önemi

Kombileriniz kulanım  sonrasıda yılda bir defa bakım yapılmalı. Peki  neden bakım yapılmalı bu kadar önemlimi kombinin bakımı. İsterseniz şöyle bir örnek verelim belki örnek daha açıklayıcı olacaktır. Köydesiniz ve ısınmak için soba kullanıyorsunuz. Kışın ısınmak için kullandığınız sobayı yaz girişinde nasıl kaldırıp bacalarını temizliyorsak veya temizletip bakımını yapıyorsak kombimizde bu bakımı fazlasıyla hakkettiği söylemeliyim.

Kombi çalıştıkça içerisinde toz birikmesi , yoğuşmalı kombilerde yoğuşma giderinde oluşan tıkanıklık, ısınma sonucunda oluşacak basıncı dengeleyen genleşme tankındaki basıncın zaman içerisinde azalması, Kombinin titreşimler sonucunda bağlantılarda oluşabilecek gevşemeler ve su kaçağı veya gaz kaçakları, Kombi içinde devirdaym yapan su üzerinde bulunan partüküller kombi içinde tıkanıklıklara yol açması ve filitrelerin tıkanması…

Siz kombinizi çalışıyor olarak görsenizde kombi bir müddet sonra bakım için size sinyaller hatalar arızalar vermeye başlayacaktır. Bundan dolayıdır ki kombinizin bakımı önemlidir  ve her kış bitiminde yada kış girişinde muhakkak yapılmalıdır.

Kombi Bakımı
Kombi Bakımı

Kombi Bakımında Neler Yapılıyor?

Kombinin daha stabil çalışması için gerekli görülen tüm ayarlar bakımda yapılıyor. Bakımda yapılanlar sıralayacak olursak;

  • Filitre temizlikleri
  • Esanjör temizliği ve kontrolü
  • Fan temizliği
  • Sensörlerin kontrolü
  • Gaz kaçak kontrolü
  • Genleşme tankı basıncı kontrolü
  • Gaz kacak testi
  • Genel iç ve dış temizlik

Kombinizin bakımını kesinlikle yetkili servislere yaptırmalısınız. Yetkili servislerce yaptırdığınız bakımlarda daha güvenle kombinizi kullanabilirsiniz.

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Kombilerin daha uzun ömürlü olması ve güvenli çalışması için bakımlarının düzenli yaptırılması gerekmektedir. Peki Kombi Bakımı Ne zaman yapılmalı?

Kombi bakımları kış bitiminde veya kış girişlerinde bakımlarının yapılması gerekmektedir. Düzenli yapılan bakımlarda kombileriniz daha verimli ve güvenli çalışacaktır. Uzun süre kombi bakımı yapılmayan kombilerinizde farklı arızalar meydana gelebilmektedir.

Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılmalıdır?

Kombi bakımları firmaların belirttiği periyorlar genelde yılda birdir. Yani her yıl kombinin bakımının yapılması tavsiye edilmektedir. Burada dikkat edeceğiniz nokta kombiyi 2 yıl üzerinde bakımsız kullanmamalısınız. Düzenli olarak bakım yaptırarak kombiyi kullanmalısınız.

Kombinin bakımını daha uzun aralıklarda yapılması için radyatörlere SENTİNAL X100 radyatör koruyucu ilave edilmelidir. Bu sayede sistemde çamuş oluşmayacağı için ve sistem daha rahat çalışacağı için bakımlarınızı biraz daha geçiktirebilirsiniz.

Kombi Bakımı Ne Kadar ?

Demirdöküm284 ₺
Vaillant235 ₺
Bosch160 ₺ İndirimli 120 ₺
Buderus160 ₺ İndirimli 120 ₺
Wiessman
Termoteknik
ECA130 ₺ -180 ₺
Baymak
Daikin150 ₺ -180 ₺

Kombi bakım fiyatlarını firmaların çağrı merkezlerinin belirlediği fiyatlardır. Fiyatlar güncellendikçe burdada güncellemeye çalışacağız. Fiyat olmayan markaların fiyatlarınıda öğrendiğimizde sizlerle paylaşacağız.

Hasan Ali

Web Tasarımı , SEO , SEM Hizmetleri... Özel bir firmada teknisyen olarak çalışmaktayım. Boş vakitlerimde web tasarım, SEO alanlarında kendimi geliştiriyor ve bir çok projeye ortak oluyorum. Aynı zamanda şuanda bulunduğunuz blog sayfasında makaleler yayınlayarak sizlere bilgiler paylaşıyorum.

BU YAZIMIZI OKUDUNUZ MU?

Oda Termostatı Nedir

Oda Termostatı Nedir? Oda termostatı kelimesini hemen herkes sıklıkla duymaktadır, özellikle de kombili daireler için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir