Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir

Tozlu Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir

Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir? Kalorifer petekleri bazen tozlu ortamlarda olmasından peteğin içinde tozlar birikmektedir. Bu tozlarda petek ısındığında havaya karışmakta ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Çoğu ev hanımı elinden gelen imkamlar doğrultusunda peteklerin arasındaki tozları çeşitli yöntemlerle temizlemektedir.

Kalorifer Fırçası İle Petek Temizleme

Petek Temizleme Fırçası
Petek Temizleme Fırçası

Kalorifer peteği arasındaki tozları temizlemek için üretilen petek temizleme fırçası ile peteklerin içindeki tozları temizlemek oldukça kolaylaşıyor. Petek temizleme fırçası ile petek temizlemek için peteğin üst kapağı yerinden çıkartılıyor ve petek temizleme fırçası ile peteğin aralarındaki tozlar temizleniyor. Ardından yere düşen tozlar bir paspas veya eletrikli süpürge ile çekilip temizlik işlemini tamamlamış oluyoruz.

Hava Kompresörü İle Petek Temizleme

İş yerinde ofiste ve çok tozlu mekanlarda peteklerin içindeki tozlar biraz daha fazla olabiliyor. Bu durumda hava kompresörü ile peteğin arasında sıkışan tozlar temizleniyor. Bu temizleme yönteminde maske kullanmalısınız. Hava kompresörü peteğin içindeki toza üfleyerek temizlediği için çok toz oluşmakta ve havaya karışmaktadır. Ardından temizlik yapılan mekanı havalandırmalı ve paspas yapmalısınız.

Bez İle Petek Temizleme

Ev hanımları peteklerin üst kapağını sökerek bir bez ile peteğin arasındaki tozları temizlemektedir. Hem zor olan hemde zaman alan bu uygulama olduğundan pek tercih edilmektedir.

Kalorifer Peteği Suyu Nasıl Boşaltılır

Boşaltma Vanası Var İse Kalorifer Peteği Suyu Nasıl Boşaltılır?

Banyoda veya balkonda tesisatın en alt noktasından daha önce yapılmış ise boşaltma tahliye vanası bulunmaktadır. Buradaki vanayı açarak petekdeki su basıncını düşürebilirsiniz. Ardından petekteki suyu boşaltmak için boşaltmak istediğiniz peteğin hava alma yerindeki tapa veya petek bağlantı noktası kurbağacık ile sökülür. Petekteki su su boşaltma vanasının olduğu seviyeye kadar boşaltılır.

Kalorifer Peteği Suyu Nasıl Boşaltılır

Kalorifer peteklerini temizlemeden önce kalorifer peteğinin suyunu boşaltmak gerekmektedir. Peki Kalorifer peteği Suyu nasıl Boşaltılır? Kalorifer peteğini sökmek ve etrafı fazla kirletmemek için uygun ekipmanlara sahip olmamız gerekiyor.

  • Petek Havasını Almak için Hava Alma Anahtarı (Pürjör)
  • Petek Bağlantısını sökmek için Kurbağacık Anahtar
  • Eski Bez Parçaları
  • Kirli Su Tahliyesi için Plastik Kap

Öncelikle petek vanaları kapatılır. Ardından peteğin hava alma yerinden peteğin havası alınarak içindeki basınç düşürülür.Eski bez ve plastik kap peteğin altına konur ve peteğin kör tapa kısmından veya petek vanasının rakorundan petek sökülerek peteğin içindeki suyun bolaşması sağlanabilir.

petek suyu nasıl boşaltılır

Isınmayan Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir

Isınmayan Kalorifer peteği içinde çamur ve pas olma ihtimali çok yüksektir. Eğer peteğiniz yeterince ısınmıyorsa Profesyonel servislerden destek alarak petek temizliği yaptırmalısınız. Peki Kalorifer Peteği Nasıl Temizleniyor.

Petek temizleme makinesi sisteme uygun bir noktadan bağlanıyor ve makine basınçlı bir şekilde peteklerin içine su basıyor. Peteğin içindeki tıkanıklık çamur ve kireç sökülerek dışarı tahliye ediliyor. Bu Uygulamalarda Koruyucu ve temizleyici Kimyasallar kullanılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise temizleyici maddeler zaman içerisinde kombi ve peteklere zarar vermektedir. Dolaysı ile bu işi profesyonel ekiplerden destek alarak yapmalısınız.

Petek temizleme kimyasalı sistemin tıkanıklık durumuna göre kullanılmalıdır. Eğer petek temizleme kimyasalı kullanılmış ise sistem makine yardımı ile çok iyi bir şekilde durulanmalı ve ardından koruyucu ilave edilmelidir. Bizim tavsiyemiz makine ile peteklerinizin temizlenmesi ve koruyucu ilave edilmesidir. Eğer petek tıkanıklığı açılmamış ise o petek yeni petek ile değiştirilmelidir. Petek temizleme kimyasallarını kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Petek Temizliği Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir.

Profesyonel bir ekipden hizmet alacaksanız ekipten peteklerinizi nasıl temizlediği hakkında bilgi alamasınız. Bu temizlik işlemi makine ile olmalıdır. Temizleyici kimyasal kullanmadan peteklerinizi temizletmeli ve uygulama ardından sistemde tekrar pas çamur ve kireç oluşumunu engelleyici koruyucu ilave etmelidir.Unutmamalısınız ki koruyucu ilave edilen sistemler uzun yıllar boyunda sorun oluşmamaktadır. Yapılan hatalardan birisi petekler makine ile yıkanıp sisteme koruyucu ilave edilmeden müşteriye teslim edilmektedir. bu uygulamada ise peteklerinizde oksijen oranı bol taze su 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde peteklerdeki pas oluşumunu artıracak ve şikayetiniz bir sonraki kış yine olacaktır. Kesinlikle Koruyucu kullanmalısınız.

En Kaliteli Radyatör Koruyucular

Koruyucu Uygulaması
Koruyucu Uygulaması

Evde Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir

Evde siz kendiniz petek temizlemek istediğinizde bu işin oldukça kirli ve zahmetli olacağını unutmamanız gerekmektedir. Peki evde petek temizliği nasıl yapılır. Öncelikle Peteklerinizin suyunu boşaltmalısınız. Artından dilerseniz peteği yerinden söküp banyoda su ile yıkayabilirsiniz. Tüm peteklere bu işlemi yaptıktan sonra petekler yerine takılır ve sızdırmassızlık sağlanır. Uygun bir petekden havlupandan peteğinize koruyucu sıvı ilave etmelisiniz. Artından peteklerinizin su basıncını ayarlamalı ve havasını almalısınız.

Evde siz kendiniz petek temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken nokta muhakkak temizleme işlemi bittikten sonra koruyucu sıvı ilave ederek peteklerinizi koruma altına almalısınız.

Evde petek temizliği için internette bir çok video var izleyiniz. Çok zahmetli olduğunu göreceksiniz. Eğer tecrübeniz yok ise bu işlemi profesyonel ekiplere yaptırmalısınız.

Petek Temizleme Makinesi İle Kalorifer Peteği Temizleme

Petek temizleme makinesi sisteme uygun bir noktadan bağlantısı yapılır. Banyoda havlupan veya kombi altındaki bağlantılardan sisteme bağlantısı yapılır. Tüm petek vanaları kapatılır ve sadece bir petek açılır. Makine temizleme işlemi başlatılır. Açık petekdeki kirli su berrak akana kadar temizleme işlemi sürdürülür. Ardından temizlenen petek vanası kapatılıp diğer petek açılır ve aynı temizleme işlemi her peteği tek tek yaparak temizleme işlem tamamlanır. Sistemin daha verimli çalışması için ve sistemde çamur , pas, kireç oluşmaması için koruyucu ilave edilir. Petek havaları alınır. Temizlik sonrası etraf temizlenir. Sistemin verimliliği test edilir.

Kalorifer Peteğini Sökmeden Temizleme Nasıl Yapılır

Kalorifer peteğini sökmeden etrafı kirletmeden petek temizliği yapmak mümkün. Bunun için bütün peteklerin vanaları kapatılır. Bir petek vanası açılır ve bolaştma vanası açılarak kombiye su basılır. Bu sayede açık olan petek içerisindeki kirli su kısmen tahliye edilir. Tüm petekleri tek tek bu şekilde temizleyip koruyucu ilave ederek petek havalarını almalısınız.

Kalorifer Peteği Kaç Yılda Bir Temizlenir

Tecrübelerim kaliteli peteklerin sorun çıkarmadığından yana olmakla beraber bu durum bazı bölgelerde değişiklik göstermektedir. Eğer petek temizliği yaptırmak istemiyorsanız muhakkak yeni taktırdığınız peteklere koruyucu ilave etmelisiniz.

Peki petek temizliği kaç yılda bir yapılmalıdır? Bu sorunun ucu açık aslında. Benim tavsiyem eğer petekleriniz ısınmıyorsa ve kombi dönüş filitresinde çamur ve pas tortusu gözlemlenirse petek temizliği tavsiye ederim. Ama petekleriniz ısınıyorsa petek temizliği yaptırmak yerine peteklerinize koruyucu ilave ederek sistemi minimum maliyetle koruma altına alabilirsiniz.

Kalorifer Peteği Kaç ₺ Temizlenir

Kalorifer peteğinizi temizletmeyi düşünüyorsunuz ve bunun fiyatını merak ediyorsanız açıklayalım. Bir çok birma temizleme işlemini 100 ₺ den başlayan fiyatlarda yapmakta. Petek sasıyı ve peteklerin kirlilik oranı artıkça bu fiyat yükselmektedir. Ayrıca fiyata yansıyan bir ikinci husus kullanılan koruyucular . Koruyucular Sentinel X100 200 ₺ ve piyasada bulunan diğer koruyucularda 15 ₺den başlamaktadır.

Kalorifer Peteği Koruyucu Nedir

Makalemisin sonuna yaklaştık ve makalemizde sık sık koruyucudan bahsettik. Koruyucu hakında detaylı bilgiye aşağıdaki Radyatör Koruyucular ‘dan ulaşabilirsiniz.

Petekleriniz Ters Bağlı Olabirlir

Bizi Sosyal Medyadan Takip Ediyor musunuz?

instagram.com/hasanalicolak.com.tr/

Hasan Ali

Web Tasarımı , SEO , SEM Hizmetleri... Özel bir firmada teknisyen olarak çalışmaktayım. Boş vakitlerimde web tasarım, SEO alanlarında kendimi geliştiriyor ve bir çok projeye ortak oluyorum. Aynı zamanda şuanda bulunduğunuz blog sayfasında makaleler yayınlayarak sizlere bilgiler paylaşıyorum.

BU YAZIMIZI OKUDUNUZ MU?

Modülasyonlu Oda Termostatları Hakkında

Bugün modülasyonlu oda termostatları hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız. Modülasyonlu Oda Termostatlarının Çalışma Mantığı? Modülasyonlu Oda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir