Kombi Tesisat Koruyucu, Radyatör Koruyucu Nedir?

Hareketli su aşındırıcı bir etkiye sahiptir. Kombi kalorifer tesisatlarındaki su temas ettiği yüzeylerden (radyatörler, vanalar, kombi içindeki metal ve plastik parçalar, contalar) aşındırarak kopardığı parçacıkları (pas, çamur vs.) bünyesine kattıkça daha aşındırıcı olur. Dolayısıyla gün geçtikçe paslanma ve çamurlaşma artarak devam ederken, malzeme sorunları da farklı boyutlara ulaşır, su damlatmalar, kombide arızalar, pompa blokajları, kombi ve tesisatta sesli çalışma vs. Bir de suyun yapısında bulunan kireç tesisattaki suyun hızlı ısınıp soğumasından dolayı iyonlarına ayrışınca tesisattaki problemler daha da büyür. Tesisatta tıkanıklıklar buna bağlı olarak sirkülasyonun zayıflamasıyla bazı radyatörlere ısı ulaşamazken bazı radyatörler az ısınır bazılarının yarısı sıcak yarısı soğuk olur. Kirecin radyatör yüzeyinde oluşturduğu tabaka izolasyon etkisi göstererek ısı transferini azaltır. Tüm bunlar hem konforu hem de ısınma maliyetlerini olumsuz etkiler.

Yeni tesisat yüzeylerinde kireç, pas ve mineral tuz kalıntısı oluşturmaz. Eski tesisatlarda kireç ve birikimleri hasar vermeden temizler film oluşumu ile metalik yüzeyleri korur suyu alkali (bazik) ederek pH değerini arttırır. Kireç,  çamurlaşma oluşturmadığı için ısı iletim kat sayısını yüksek tutarak enerji tasarrufu sağlar. Cihazların ve tesisat borularının kullanım ömrünü uzatır. Çözülen kirecin yapısını değiştirip tekrar oluşumunu önler ve tesisat içerisinde serbest dolaşım sağlar.

Yeni tesisatlarda kombi tesisat koruyucular kullanıldığında kombi oring ve plastik parçaları daha uzun ömürlü  olmakla beraber  ısınan suyun genleşmesini dengeleyici etkisiyle kombinin genleşme tankınında ömrünü uzatmakdadır.

Yeni tesisatlarda kombi tesisat koruyucular peteklerdeki pas oluşumunu önleyerek petek içerisinde sıcak suyun daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Bu nedenle hem daha konforlu sıcaklık hemde ekonomik olmaktadır.

Mevcut tesisat sisteminin içerisine uygun bir yerden ( pislik tutucu , havlupan , radyatör ) sisteme karıştırınız . Aldığınız kombi tesisat koruyucu üzerinde yada etiketlerinde kullanım miktarı ve kullanım şekli yer almaktadır.

Kombi Radyatör Koruyucu Uygulama Videosu (İngilizce)

Kombi radyatör koruyucuyu peteklere ilave edebilmek için öncelikle en yüksekte olan peteği tespit edelim. Genellikle banyodaki havlupan peteklerden daha rahat kombi radyatör koruyucuyu ilave edebilirsiniz.

Kombi radyatör koruyucu peteğimizi tespit ettik şimdi sistemin su basıncını düşürün. Bunun için varsa boşaltma vanasından peteklerin suyunu boşaltın.

Havlupan üzerinde bulunan hava alma tapasını yerinden çıkarın. Tapayı çıkardığınız yerden koruyucuyu ilave edip tekrar hava alma tapasını yerine takın.

Kombinin su basıncını ayarlayın ve havlupan peteğin varsa havasını alınız.

DİĞER ÖZELLİKLERİ;

  • Kokusuzdur.
  • Kireç birikimini engeller.
  • Sistemin ömrünü uzatır.
  • Bakım maliyetlerini azaltır.
  • Kullanım alanı çok geniştir.
  • Biyolojik olarak parçalanır.
  • Çok ekonomiktir, az kullanılır.
  • Kirecin iyon yapısını değiştirir.
  • Metallerde paslanmayı durdurur.
  • Kapalı ve açık sistemlere uygundur.
  • Kirecin yapışma özelliğini yok eder.
  • Plastik, lastik ve kauçuğa zarar vermez.
  • Suyun donmasını önleyicidir.

Kullandığımız ve tavsiye ettiğimiz kombi tesisat koruyucular

sentinel x100
sentinel x100

Kombi Tesisat Koruyucular ile ilgili merak ettiğiniz şeyleri yorumlarınızla bize sorabilirsiniz.

Radyatör Koruyucular ve Radyatör Koruyucu Fiyat Listesi

Radyatör Koruyucular

 

Hasan Ali

Web Tasarımı , SEO , SEM Hizmetleri... Özel bir firmada teknisyen olarak çalışmaktayım. Boş vakitlerimde web tasarım, SEO alanlarında kendimi geliştiriyor ve bir çok projeye ortak oluyorum. Aynı zamanda şuanda bulunduğunuz blog sayfasında makaleler yayınlayarak sizlere bilgiler paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir