Endüstriyel Otomasyon Ne Demek?

Endüstriyel Otomasyon Ne Demek?

Çağımızda giderek artan küreselleşme ortamında, işletmeler kazançlarını artırmak ve rekabetçi piyasadaki pozisyonlarını korumak için daha kazançlı, pratik üretim yolları aramaktadır. Sanayi devrimi sonrası giderek hızlanan, günümüzde de hat safhaya ulaşan endüstri piyasası, teknolojik gelişmelerden beslenerek iş gücünü artırmaktadır. Endüstriyel otomasyon kavramı, kol gücüne dayalı işlerin, makine gücüne devredilmesine karşılık gelir. Gelişen bilişim ve otomasyon teknolojilerinin getirisi olarak üretilen endüstriyel robotlar, bir insanın yaptığı işin onlarca katını daha kısa sürede ve daha az maliyette yapabilmektedir.

Verimliliği Artırmak

Dolayısıyla daha ucuza daha çok ürün üreten bir üreticiler, endüstriyel ortamda makineleşmeye, kendi otomasyon sistemlerini kurmaya, bu şekilde de verimliliklerini artırmaya çalışmaktadır. Makinelerde, insanlar gibi yorulma, acıkma, ruhsal durumlara göre iş becerilerinin azalması gibi durumlar söz konusu değildir. Onlar programlandıkları şekilde duraksamadan çalışmaya, üretmeye devam ederler. Ayrıca daha seri üretim imkanı sağladıkları için daha ucuz maliyetli üretime olanak sağlarlar. Bütün bu özellikleri sayesinde günümüzde makinelerin dahil olmadığı bir alan yok denecek kadar azdır.

Endüstriyel Otomasyon İşsizliği Artırıyor

Endüstriyel otomasyon sisteminin en büyük yan etkisi ise, insan emeğine olan ihtiyacı giderek azalttığı için her geçen gün işsizliği artırmasıdır. Çağımızda, endüstri piyasasında insan emeğinin yerini alan, her geçen gün yeni teknolojik gelişmelerle iş becerileri artan makineler hızla egemen olmaya başlamıştır. Önümüzdeki yıllarda endüstriyel alanda tam otomatik üretim yöntemlerinin, her alana hakim olacağı öngörülmektedir.

 

 

Hasan Ali

Web Tasarımı , SEO , SEM Hizmetleri... Özel bir firmada teknisyen olarak çalışmaktayım. Boş vakitlerimde web tasarım, SEO alanlarında kendimi geliştiriyor ve bir çok projeye ortak oluyorum. Aynı zamanda şuanda bulunduğunuz blog sayfasında makaleler yayınlayarak sizlere bilgiler paylaşıyorum.

BU YAZIMIZI OKUDUNUZ MU?

Milk as you’ve never seen it before; greatest advertising stunt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir