2013 Yılında Sitemize Genel Bakış

Bir yılın daha sonuna geliyoruz. Bazen mutlu bazen hüzünlü bazende yoğun bir çalışma temposuyla tamamlamak üzere olduğumuz bir yılı geride bırakıyoruz. Sitemizde köklü değişiklikler uyguladık ve söz verdiğimiz bazı şeyleri yerine getirdik. Örnek verecek olursak geçmiş yıllarda sosyal medyayı aktif kullanmıyorduk. Şimdi sosyal medyada daha aktif bir site haline gelmek için yaptığımız bir kaç reklam sonucu facebook hesabımızda takipçimizi arttırdık. Sitemizin temasını değiştirerek hem bilgisayardan hem telefondan rahat ulaşılabilir hale getirdik. Sitemizin alexa sıralaması 8000 lere kadar indirdik. Şimdi 26000 civarında. Ama gördük ki yaptığımız çalışmalar hem bizi hemde sitemizi ziyaret eden ziyaretçileri memnun eder nitelikte. Bu aralar bazen iş bazen özel sebeblerden dolayı siteye pek içerik giremiyoruz ve sitemize gereken ilgiyi gösteremiyoruz. Ama ziyaretçilerimizin bizlere geri dönüşü ve yorumları ile sitemizi geliştirmeye devam edeceğimizin sözünü vermek isterim.

Gecen bir yıl boyunca birçok web sitesi tanıtım yazısı yayınlamak için sitemizi seçti. Bizi tercih eden reklam verenleri reklam sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bunun yanısıra Google Adsense’den iki kere ödeme almak sitemizi geliştirmemizi hızlandırdı. Bizi tercih eden tüm ziyaretçilerimize ayrı ayrı teşekkür eder yeni yıllarının sağlık mutluluk ve huzur dolu geçmesini dilerim.

hasanalicolak.com.tr sitemiz 2013 yılında toplam 13 bin ziyaretçi ziyaret etti.Google reklamlarımız 24 bin kere görüntülendi ve 360 tıklama aldı. Bunun sonucunda 2013 yılındaki google reklam gelirimiz 28 TL . En azından alan adı ücretini karşılıyor. İnşallah 2014 yılında daha güncel ve özgün içerikle gelirimizi artırmayı düşünüyorum.

Günümüzde gelişen teknolojiyle artık bilgisayarlar tarih olmaya hazırlanıyor gibi. Cebimizde taşıdığımız bir avuc büyüklüğü telefonlarımızda dünyanın her yerine ve bilgile ulaşmam mümkün. Gelişen bu teknoloji siteme gelen ziyaretçilerin hangi araşları kullandığını gösteriyor.

Apple iPhone ve Apple iPad cihazlarından sık sık sitem ziyaret edilmiş.

Sitemi ziyaret eden ziyaretçilerin sitemi nasıl keşfettiklerine bir bakalım isterseniz. Bir siteye doğal ziyaretçi akışını sağlamanın tek yöntemi özgün içerik ve doğru makale seçimidir. Kısaca özgün makale + seo ile sitenize istediğiniz ziyaretçiyi çekmeniz mümkün. Tabi bu hemen olmaz biraz zaman alır. Eğer hemen olsaydı şimdi internetteki blogların çoğu zengin olmuştu.

Sitemiz arama motorları arasından en çok yönlendirme tabiki en çok tercih edilen google tarafından yapılmış. Google’yi takiben piyasaya yeni atılan Yandex takip ediyor.

hasanalicolak.com.tr yazarak sitemize gelen ziyaretçilerde az değil. bu durum sitemizin alan adının akılda kalıcı olduğunu gösteriyor. Bu arada neden hasanalicolak.com.tr ? sorusunun cevabını vermek isterim.

Bildiğiniz gibi benim adım Hasan Ali . ve sitemin adında Hasan Ali yazması gayet doğal . 317 ye sıra gelince iş biraz değişiyor. Bilgisayarla yaklaşık 12 yaşlarında tanıştım. Windows 98’in yaygın olduğu dönemlerde. İnternet ile tanışmam ise biraz uzun sürdü ve lise çağındada internet ile tanıştım. Lise ‘de okul numaram 317 ve alan adının alırken neden hasanalicolak.com.tr aldım bilmiyorum. Daha sonraki yıllarda hasanalicolak.com ve hasanalicolak.com.tr alan adlarını aldım.

 

Facebook ziyaret sayısı oldukça az buda 2014 yılında sosyal ağlarda daha çok çalışacağımızı gösteriyor. Nitekim sadece google’den gelen ziyaretçiler yerine günün her saati sosyal ağlarda gezinen ziyaretçileri çekmek sitemizin ziyaretçi trafiğini olumlu yönde etkileyecek.

Tüm ziyaretçilere 13 bin kere teşekür ederim. Herkese iyi yıllar dileklerimle.

Hasan Ali

Web Tasarımı , SEO , SEM Hizmetleri... Özel bir firmada teknisyen olarak çalışmaktayım. Boş vakitlerimde web tasarım, SEO alanlarında kendimi geliştiriyor ve bir çok projeye ortak oluyorum. Aynı zamanda şuanda bulunduğunuz blog sayfasında makaleler yayınlayarak sizlere bilgiler paylaşıyorum.

BU YAZIMIZI OKUDUNUZ MU?

Milk as you’ve never seen it before; greatest advertising stunt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir